Vedkorgar

Vedförvaring, skärmar och dekorer i smide

Vedförvaring med utskuret fågelmönster

Vedkorg med älgmotiv i utskuren metall

Vedkorg med ripmotiv i utskuren metall

Vedkorg och vedvagn

Gör det lite vackrare vid eldstaden! Samla och visa den vackra veden i en dekorativ vedförvaring.
Denna vedkorg är både dekorativ och smart då den har hjul på ena sidan för att lätt kunna dras och flyttas. Den ställs lätt på plats då den har ben på den andra sidan.
Vedkorgen kan användas för att enkelt dra ved i inomhus. Veden staplas på höjden och vedkorgen kan ställas intill kaminen, kakelugnen eller eldstaden där den tar upp liten golvyta – endast 25 x 35 cm. Höjd med handtag ca 90 cm och den rymmer ca 25 kg ved. Den har ljusgrå hjul för att inte lämna märken på golv.
Priser och motiv, modeller nedan i svart strukturlack och vit lack (ripor)
Kråkor, vedkorg på ben:  3300 kr
Kråkor, vedvagn 3400 kr
Älgar vedvagn 3500 kr
Ripor, svart, vedkorg på ben: 3300 kr
Ripor/snöripor, vit, vedvagn: 3600 kr
Lyftande änder, vedvagn 3500 kr
Lodjur, stor vedförvaring:  5 300 kr
 Hör av dig om du undrar över något till: annakarin@akw.se

Dekorer med älgar, lodjur, ripor, lyftande änder och björn!

Dekorerna mäter 44 x 70 cm och passar utmärkt att sätta på vägg – gärna med belysning bakom.

Dessa kostar 895 kr.

Vedförvaring och vedkorg

Vedförvaringen/vedkorgens mått är i ytterformat ca: 35 x 24 cm och innerformat ca: 23 x 32 cm och höjd 82 cm.

 

Vedförvaring med lodjur

En större vedkorg som mäter 120 cm på höjden och 50 x 40 cm i botten. Här kan du lasta rejält med ved då den rymmer motsvarande ca 3-4 skottkärror ved. Kan monteras fast i vägg. Pris 5 300 kr inkl. moms.

Vedhämtaren – både vedkorg och vagn

Vedhämtaren består av två delar, en innevagn och en utevagn,som kan köpas var för sig. Innevagnen, som även fungerar som vedkorg, placeras i utevagnen och dras lätt till vedbod. Där lastas den med ved och dras tillbaka till hus och upp på bro. Sedan dras innervagnen in i huset och ställs vid eldstaden, där den fungerar som en dekorativ vedförvaring/vedkorg. Med vedhämtaren slipper du bära tung ved och även att lasta om veden. Fördelarna är många:

Ingen omlastning

Dras lätt – inga tunga lyft

Tar liten plats

Kan dras ända in i huset

Botten med kanter samlar upp skräp

Rymmer ca: 25 kg ved

Dekorativ

Utevagn – för enkel vedhämtning

I utevagnen placeras innevagn för enkel hämtning av ved (se beskrivning ovan). Utevagnen kan dras uppför trappsteg på en bro eftersom den är försedd med stora hjul.

Ljuslykta Ripor

Ljuslykta Ripor som kan användas med lampa eller stearinljus t.ex. Höjd 30 cm och ca 15 x 15 cm i botten. Material är metall med vit sidenmatt lack.  Består av två vikta delar som enkelt sätts ihop med små platsclips.

Pris 875 kr för ett set (två delar som blir en ljuslykta enl. bild). Lampa/belysning ingår ej.

Gnistgaller

Ett stadigt gnistgaller som både pryder sin plats och fyller sin funktion. Gnistgallret är tillverkad i stabil svartlackerad metall och har fyra stycken vikbara sektioner. På insidan sitter ett finmaskigt och stadigt metallnät för att  förhindra att gnistor kommer utanför eldstaden. Gnistgallret finns i två olika mönster Kråkor eller Ripor, båda i svart lack av praktiska skäl. Varje sektion av gnistgallret har sitt eget mönster som i sin tur hör ihop med nästa sektion. Gnistgallrets mått utvikt är ca: 101,5 x 55 cm.

Pris 3200 kr inkl.moms

Bokstöd Kråka och Ripa

Ett stadigt bokstöd i metall, smide. Perfekt till kokböckerna i köket, sängbordet/hyllan i sovrummet eller på skrivbordet för att samla upp papper och post.

Kan även användas med värmeljus bakom. Bokstödet visas här i mönstret Kråka i svart lack samt Ripor i vit lack. 

Höjd ca: 20,5 cm

Pris 395 kr inkl.moms

 

Anteckningstavla

Anteckningstavlan i vit lackad metall har plats för ett anteckningsblock i storlek A6. Alldeles lagomt för inköpslista eller kom-ihåg-anteckningar. Anteckningstavlan pryder sin plats i köket eller t.ex. i arbetsrummet för noteringar eller inköp som ska göras. Anteckningsblocket trär du lätt in på tavlan och byter ut när arken tagit slut.

Pris 250 kr inkl.moms

Anteckningstavlan i vit lackad plåt har plats för ett anteckningsblock i storlek A6. Alldeles lagomt för inköpslista eller kom-ihåg-anteckningar. Anteckningstavlan pryder sin plats i köket eller t.ex. i arbetsrummet för noteringar eller inköp som ska göras. Anteckningsblocket trär du lätt in på tavlan och byter ut när arken tagit slut.

Pris 250 kr inkl.moms

 

Ripmönster – även som väggdekoration

Produkterna finns även i mönstret Ripa och mönstret Lyftande änder. Bilden visar ripmönstret i vit lack, här som en vitlackerad dekorationsplåt att sätta på vägg eller ovanför eldstad. (Mönstret på bilden visas mot svart bakgrund för att framträda tydligt.) Se även bild under fliken på startsida, där ripmönstret syns mot gulfärgad vägg och bakgrund.

Spara