Illustration

Illustration i akvarell och tusch till bok. Kulturminne, gammal hässja på myrmark

Med fjället i bakgrunden låg fjällägenheten Almdalen. Fjällägenhet var en sorts nybyggen då man bodde ovan odlingsgränsen. Marken tillhörde staten, men byggnaderna ägdes av de boende. Akvarellillustrationer till naturreservat. Här Almdalens fjällägenhet i Hotagen med växtillustrationerna Slåtterfibbla och Ögontröst.

Myren på motivet heter Koppången och är en vidsträckt myr med många olika arter. Här ser du tranor, ljungpipare, storspov, hjortron, dvärgbjörk, slåtterblomma, tätört, ängsull och Kung Karls spira. På myren skymtar resterna av en gammal hässjestör från tiden med myrslåtter. Koppången som är ett naturreservat ligger norr om Orsa. Akvarellillustration. Finns som konstkort 60 kr och som A3 affisch 295 kr

Trångsviken, karta i akvarell. Illustration i akvarell till Trångsvikenbolaget. I Trångsviken kan man spana efter Storsjöodjuret

En ko i Gamla stan. Sagoillustration i akvarell. Finns att köpa som konsttryck. Konstkort 60 kr och som mindre affisch 150 kr.
På väg hem, illustration i akvarell från sagan om Lilla kylskåpets jul.
Karta i akvarell i flygfotovy över Ragunda kyrka och kyrkogård i Jämtland. Här får du veta mer om den: Här finns även den gamla kyrkan från år 1480 – 1510 då vattnet stod högre och man kunde då ta båten till kyrkan. Något som förändrades då Döda Fallet bildades och Ragunda sjön tömdes 1796. en av Sveriges största naturkatastrofer. Väl värt ett besök! Läs gärna mer här: https://dodafallet.se
Sitter under trädet och läser. Illustration i akvarell
Så här kan akvarellillustration se ut på färdig skylt. Akvarell i flygfotovy till Visingsö för skylt vid Visingsö ekskog. Statens Fastighetsverk, SFV.
Förr tog man tillvara höet på myrängarna, så kallad myrslåtter, och då var det vanligt att se Violett guldvinge som trivdes i miljön. numera slår man med slåtterbalk för att bevara miljöerna och fjärilens habitat.
Ammerån, tuschteckning
Stenen i strömmen. Ammerån, tuschteckning

Ville sover. Blyertsteckning

Bastudalen, ett Natura 2000 område, karta i akvarell.
Karta Torphagen
Dialekta. Olika ord på dialekt för ekorre i Jämtland. Tidningsillustration i akvarell för Jämtlands Tidning.

Akvarell av Tysjöarnas naturreservat, utanför Östersund, i snett flygperspektiv. Tysjöarnarna är ett fågelskyddsområde och området har ett av världens största blekefält. Vilket är avlagringar av kalk och ses som ljusare partier kan vara så tjocka som 25 meter. Det finns ramper och även fågeltorn där man kan kika på fåglar.

Karta i akvarell över området vid Bjurälven med höjdkurvor, gränser och symboler. Bjurälven är delvis en underjordisk älv och med ett karstlandskap som består av sprickor och grottor. Grannreservatet Korallgrottan, som är Sveriges längsta grotta finns i närheten.

Slåtter, paus med svagdricka och vatten i skuggan

Sagoillustration i akvarell om det lilla kylskåpet. Här anländer de till affären och ska snart få möta kunderna som förhoppningsvis tar med dem hem.

Sagoillustration i akvarell om det lilla kylskåpet. Här sover de alla på lagret, väntandes på att få komma till sina nya hem.

Sagoillustration i akvarell om det lilla kylskåpet. Julen har kommit till lilla kylskåpet som nu är i sitt nya hem.

Rulla till toppen